לשימוש בקנאביס בחברה האנושית, יש היסטוריה ארוכה ורבת תהפוכות. בשנים האחרונות, הוא חוזר למרכז הבמה בדרכים שונות ויתרונותיו הרבים והמעניינים, באים יותר ויותר לידי ביטוי. ידוע שחומרים כימיים שונים, עשויים לשמש בצורותיהם השונות באופנים חיוביים או באופנים שליליים. אופיום לדוגמא, שימש ועדיין משמש באופן חוקי במסגרת תרופות וחומרים לשיכוך כאבים. זאת, במקביל לשימושים השליליים שפותחו ממנו, כסם מסוכן. מבלי להיכנס לשאלת השימוש האישי בקנאביס כסם, ברור שיש לו כיום גם מגוון שימושים מתרחב למטרות חוקיות ועם תועלות רבות. לאחרונה, אף גובר העניין בו כמרכיב במזון. מהם היתרונות הרפואיים, של שימוש מפתיע זה בקנאביס?
אופן הצריכה הנפוץ
צריכת קנאביס באמצעות וופורייזרים (מאיידים) פופולארית מאוד, מאחר שהיא מצמצמת את הנזק הבריאותי מעישון, מספקת השפעה מהירה מאוד וגם מאפשרת שימוש חוזר בצמח (זאת, בשונה מעישון ששורף את הצמח). ניתן להרחיב את הידע על נושא זה, בסיוע מדריך לשימוש בוופורייזר.
אכילה כאופציה נוספת
אכילת קנאביס מהווה דרך צריכה מיוחדת במינה, מבחינות רבות. היא מתבטאת דרך מנגנון העיכול, שהוא שונה מהותית ממנגנון נשימת אדים או עשן. העיכול מספק תהליך איטי יותר של פירוק החומרים וכתוצאה מכך, השפעת החומר נמשכת זמן רב יותר. ההבדל עשוי להיות השפעה של עד 3 שעות בעישון, לעומת עד 8 שעות באכילה.
חימום החומר בשמן או חמאה, משמש כשיטה לשחרור החומרים הפעילים שבו, כשלב מקדים לשילוב במוצרי מזון. בנוסף, טבליות קנאביס נמצאות בפיתוח.
זרעים כמזון על
זרעי קנאביס ניתנים לאכילה ואין להם כל השפעה פסיכולוגית ("פסיכואקטיבית"). הם נחשבים כמזון משובח ועתיר חומצות אמינו חיוניות וחלבונים, חומרים נוגדי חמצון, מגנזיום, סידן ורכיבים חשובים נוספים.
יתרונות השמן
שמן זרעי קנביס או שמן המפ (Hemp oil)זמין בחנויות שונות בארץ וגם לו יתרונות שונים. נוסיף, כי משרד הבריאות הוציא לאחרונה אזהרה, ספציפית לגבי סכנות של אידוי שמן מסוג זה. עד נקודה שכדאי לדעת, היא שלצד השמן שמופק מהזרעים, יש גם שמן אחר אשר מופק מהפרחים והוא נקרא לעתים שמן קנאביס. בעוד ששמן הזרעים, כמו הזרעים עצמם, חוקי לשימוש חופשי, שימוש בשמן הקנאביס מחייב אישור לשימוש בקנאביס רפואי.
יתרונות ידועים
מעבר להיבט אופן הצריכה, ידוע שלקנאביס תועלות רפואיות מסויימות, דוגמת הקלה על כאבים כרוניים. הוא גם מקל על בחילות והקאות, באופן שמסייע לאיזון נזקי טיפולים כימותרפיים. קנאביס עשוי לסייע לעתים להקלת סימפטומים של טרשת נפוצה. ניתן להשתמש בו לעתים למטרות רפואיות נוספות כמו שיפור התיאבון. חשוב לציין שהמחקרים בנושא זה עדיין בהתפתחות ולכן המידע על יתרונות וחסרונות נוספים, הוא "בערבון מוגבל".
לסיכום
חשוב לציין, שלגבי צריכת קנאביס רפואי יש כללים מיוחדים שמוגדרים בחוק ויש לבדוק מצב עדכני בנידון, במסגרת הליך קבלת הקנאביס.