הקסם של הודו: אתם יכולים להכין אוכל הודי בבית!

אוכל הודי

המטבח ההודי נחשב לאחד המטבחים המובילים בעולם, וזאת בשל השימוש בתבלינים שהופכים את האוכל ההודי לייחודי אך גם בולט ונועז. חולמים להביא את הודו הביתה? להלן מספר מתכונים אותם תוכלו להכין בבית – בקלות.

להביא את הקסם של הודו הביתה: כך תוכלו להכין את האוכל ההודי המקורי אצלכם בבית

זה לא סוד שחלק גדול מהשהות בהודו כולל לא רק אטרקציות וטיולים אלא גם ביקור במסעדות מקומיות אשר מגישות אוכל מקומי אותנטי שמזוהה מאוד עם המטבח ההודי. ביחס למטבחים מערביים, המטבח ההודי מאופיין בטעמים עזים שמבוססים על תבלינים כמו גם על תבשילים אותם אוכלים לרוב באמצעות הידיים, ולא באמצעות סכין ומזלג. החוויה האותנטית ההודית היא בהחלט חוויה בלתי נשכחת, ולכן אם שמעתם על האוכל ההודי אבל לא אכלתם – זה הזמן לבצע תהליך של הוצאת ויזה להודו כדי לבקר במסעדות כמו גם בדוכני האוכל שמציעים מאכלי רחוב אשר מאפיינים מאוד את המטבח ההודי. בנוסף לכך, תוכלו להביא את הקסם של הודו אליכם הביתה – באמצעות המתכונים אותם נציג לכם כעת:

נאן

הנאן הוא הלחם המסורתי בהודו, ולמעשה הוא משתלב עם כמעט כל מנה. בכדי להכין נאן בבית נדרש להכין מראש: כוס וחצי של קמח לבן מנופה, כפית שום טחון, כפית סוכר, רבע כפית של שמרים, כף יוגורט, שליש כוס מים, כף שום וכן שמן זית. אופן ההכנה: בתוך קערה מערבבים את הסוכר כמו גם את השמרים במים ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים קמל, יוגורט, מלח, שמן ומשחת שום. לאחר שהבצק הופך לחלק מכסים אותו בשקית ניילון ומניחים למנוחה של שעתיים בטמפרטורת החדר. לאחר מכן נחלק את הבצק לכדורים לעוד מנוחה של 20 דק'. בשלב הבא נרדד את הבצק עם תערובת התבלינים של שום ומעט כוסברה, ובשלב אחרי נצלה על מחבת רותחת את הנאן עד אשר הוא צלוי מכל הצדדים. בסיום מורחים את הנאן שלנו בשמן זית, וניתן להגיש אותו עם כל תבשיל או אפילו איך שהוא – עם ממרח לבחירתכם.

אלו גובי

אין תייר שביקר בהודו ולא מכיר את אלו גובי – תבשיל כרובית ותפוחי אדמה אותו ניתן להכין בזריזות בבית. לטובת המתכון נדרש להכין מראש 4 תפוחי אדומה צהובים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ, כרובית בינונית מפורקת, 2 כפות זרעי חרדל, כף כורכום, כף פפריקה, 20 עלי קארי מיובש, 4 כפות שמן. אופן הכנה: מחממים מראש תנור ל 200 מעלות. בתור תבנית עם נייר אפייה מוסיפים את תפוחי האדמה ביחד עם הכרובית והתיבול. לאחר כחצי שעה מוציאים את התבנית כאשר הם רכים אבל גם קריספיים.

כרובית מטוגנת

מחלקים כרובית גדולה וחוצים אותה עם הידיים לפרחים בגודל קטן. לאחר מכן מחממים את הכרובית במיקו למשך שלוש דקות, עד לריכוך. בשלב הבא נעבד באמצעות מעבד מזון 2 שיני שום, שורש ג'ינג'ר, חצי כפית של פלפל צ'ילי אדום חריף וחצי כפית של צ'ילי ירוק חריף. מוסיפים את המחית לכרובית ומטגנים באמצעות שמן עמוק את הפרחים עד שהם משחימים. רצוי להוסיף לשמן גם 2 פלפל צ'ילי ירוק חתוך גס, ומיד לאחר מכן להוסיף את הכרובית לקערת הגשה עם הרבה מיץ לימון סחוט טרי.

 

לסיכום, באמצעות המתכונים אותם הצגנו לכם כעת תוכלו להביא את הקסם של הודו לבית – בקלות. שימו לב כי ברחבי הרשת ניתן לאתר עשרות מתכונים, אולם לרוב מדובר בדרגת קושי גבוהה ולכן אם אתם לא מכירים את התבלינים רצוי קודם כל להתנסות בבית, עד אשר תוכלו להגיע למרקם ולטעמים המדויקים של המטבח ההודי המסורתי.

נגישות