מביאים את תאילנד הביתה: 5 מנות תאילנדיות בריאות שאפשר להכין בבית

אם אתם אוהבים את המטבח התאילנדי אבל רוצים לשמור על ארוחות בריאות, המאמר הזה בשבילכם! יש לנו חמש מנות תאילנדיות מפתות שתוכלו להכין בקלות במטבח שלכם. התכוננו לצאת להרפתקה קולינרית מלאה בתענוגות חריפים, שיקפיצו לכם את בלוטות הטעם. ממרק טום יאם הממריץ ועד הקראנץ' המרענן של סלט פפאיה ירוקה, המנות האלה יגרמו לכם לחשוב שאתם על חוף מפנק בתאילנד. אבל זה לא נגמר שם – אנו נספק לכם טיפים מעשיים שיבטיחו שהמנות התאילנדיות הביתיות שלכם לא רק יהיו מפוצצות בטעם, אלא גם מזינות ונטולות רגשות אשם.

  1. מרק טום יאם: תענוג פיקנטי וחריף

מרק טום יאם הוא מאכל תאילנדי פופולרי הידוע בטעמיו המרעננים. להכנת גרסה בריאה בבית, התחילו בהקפצת בצלצלי שאלוט, שום ולימונית בסיר עם כמות קטנה של שמן. לאחר מכן, הוסיפו מרק עוף או ירקות דל נתרן והביאו אותו לרתיחה. שלבו פטריות טריות, עגבניות וכמות נדיבה של פלפל צ'ילי תאילנדי חריף. לקבלת טוויסט בריא יותר, השתמשו בחזה עוף כמקור החלבון שלכם. לסיום, סחטו מיץ ליים וקשטו בכוסברה. זכרו כי מדינה קסומה זו ידועה במאכלים החריפים שלה, לכן התאימו את רמת החריפות להעדפתכם.

  1. סלט פפאיה ירוקה: קראנץ' מרענן

סלט פפאיה ירוקה הוא סלט תאילנדי מענג המאזן טעמים מתוקים, חמוצים ומתובלים. להכנת המאכל הבריא הזה, גרסו פפאיה ירוקה לרצועות דקות וערבבו אותה עם עגבניות שרי, שעועית ירוקה ובוטנים כתושים. לרוטב, ערבבו מיץ ליים, רוטב סויה, סוכר דקלים ופלפל צ'ילי. ערבבו את המרכיבים יחד, ואפשרו לטעמים להתערבב. לקבלת טוויסט מזין, ניתן להוסיף עוף בגריל או טופו כדי להפוך אותו לארוחה שלמה. הסלט מציע פריכות מרעננת והוא מושלם לימי הקיץ החמים.

 

 

  1. פאד תאי: מנת האטריות המוקפצות האייקונית

פאד תאי היא מנה תאילנדית אהובה שניתן בקלות להפוך לבריאה יותר בבית. התחילו בהשריית אטריות האורז עד שהן הופכות רכות, ואז סננו והניחו בצד. בווק חם או במחבת הקפיצו חלבון רזה כמו עוף או טופו, יחד עם שום ובצלצלי שאלוט. הוסיפו את האטריות הסחוטות ורוטב פאד תאי ביתי מממרח תמרינדי, רוטב סויה ונגיעה של סוכר דקלים. מקפיצים את המרכיבים ואז מוסיפים נבטי שעועית ובצל ירוק קצוץ לתוספת מרקם. מגישים עם טריזי ליים ובוטנים כתושים מלמעלה לפרץ של רעננות ופריכות.

  1. לארב: סלט בשר טחון ועסיסי

לארב היא מנה תאילנדית טעימה העשויה מבשר טחון ומגוון עשבי תיבול ותבלינים. להכנת גרסה בריאה, התחילו בהקפצת עוף, הודו או טופו טחונים במחבת עד לבישול. הוסיפו בצלצלי שאלוט טחונים, פלפל צ'ילי ומיץ ליים כדי להחדיר למנה טעם חריף. מתבלים ברוטב סויה ומפזרים סוכר דקלים לאיזון. לבסוף, שלבו עשבי תיבול טריים כמו כוסברה ונענע. הגישו לארב בגביעי חסה לאפשרות קלילה יותר או תיהנו ממנו עם אורז יסמין מאודה לארוחה ממלאת יותר.

  1. קארי ירוק תאילנדי: תענוג קרמי וריחני

קארי תאילנדי ירוק הוא מאכל עשיר וארומטי שניתן להפוך לבריא יותר על ידי שימוש בחלב קוקוס קל והפחתת כמות השמן. התחילו בהקפצת ממרח קארי ירוק עם שום וג'ינג'ר במחבת. לאחר מכן, הוסיפו חלבון לבחירתכם, כגון עוף או טופו, ובשלו עד שהוא משחים קלות. יוצקים פנימה חלב קוקוס קל ונותנים למרכיבים להתבשל עד שהטעמים מתמזגים. הוסיפו תערובת של ירקות כמו גמבה, ברוקולי וקישואים לקבלת חומרים מזינים נוספים וצבעים מלאי חיים. מסיימים בתיבול ברוטב סויה וסחיטת מיץ ליים. הגישו את הקארי מעל אורז חום לקבלת אפשרות עשירה בסיבים.

טיפים להכנת מאכלים תאילנדיים בריאים בבית

  • השתמשו ברכיבים טבעיים ובמרכיבים טריים ואיכותיים כדי להעצים את טעמי המנות התאילנדיות שלכם.
  • העדיפו חלבונים רזים כמו חזה עוף או טופו כדי לשמור על בריאות.
  • התאימו את רמת החריפות להעדפותיכם. התחילו עם כמות קטנה יותר של פלפל חריף והגדילו בהדרגה אם רוצים.
  • התנסו בהחלפת מרכיבים מסורתיים בחלופות בריאות יותר. לדוגמה, השתמשו באורז חום במקום אורז לבן או באטריות קישואים במקום אטריות אורז.
  • אל תחששו לבצע שינויים שיתאימו לצרכים התזונתיים שלכם. המטבח התאילנדי הוא רב-תכליתי ויכול להתאים למגוון העדפות, לרבות אפשרויות צמחוניות או ללא גלוטן.

לסיכום

בעזרת הטיפים והמתכונים הקלים שחלקנו עמכם במאמר, אתם מצוידים כעת בידע כדי לשחזר את הקסם של המטבח התאילנדי במטבח הפרטי שלכם. מהלרב העסיסי ועד הקארי הירוק הקרמי, המנות האלה יביאו פרץ של טעם ונגיעה של תאילנד לשולחן שלכם. על ידי שימוש במרכיבים טריים, בחירת חלבונים רזים וביצוע שינויים קטנים, תוכלו ליהנות מהטעמים התוססים של המטבח התאילנדי תוך שמירה על יעדי הבריאות שלכם. אז התחילו לבשל והתנסו במרכיבים שונים, ואל תחששו להפוך את המנות האלה לשלכם.

נגישות