כיצד נעודד את הילדים לאכול יותר פירות וירקות?

הורים – מחפשים דרכים לגרום לילדים שלכם להתלהב מאכילת פירות וירקות? שכנוע הילדים לאמץ מזונות עשירים בחומרים מזינים אלה עלול להיות אתגר לא קטן. אבל אל חשש! הינה כמה טיפים וטריקים יעילים שיגרמו לילדיכם לזלול את הפירות והירקות, ולהבטיח שהם יקבלו את הוויטמינים והמינרלים החיוניים הדרושים לצמיחתם ולרווחתם:

הכינו סושי פירות – טוויסט כיפי וטעים

צרו יחד איתם סושי פירות צבעוני וטעים באמצעות החלפת מרכיבי הסושי המסורתיים בפירות פרוסים דק, כמו מנגו, תותים או קיווי. גלגלו אותם בדף אורז מבושל במים או באצות לתוספת כיף. החוויה האינטראקטיבית של הכנת סושי משלהם תסקרן ותעניין את הילדים, ותהפוך את הפירות למושכים יותר.

תנו להם דוגמה אישית

שמשו דוגמה חיובית בעזרת שילוב פירות וירקות בארוחות ובחטיפים שלכם. הדגימו להם שמזונות אלה מהנים וחשובים לשמירה על בריאות טובה. כשהילדים רואים את הוריהם עושים בחירות בריאות, הם נוטים יותר ללכת בעקבותיהם. לאחר זמן מה, תוכלו לראות גם אותם נהנים מפרי או ירק כחטיף או כחלק מהארוחה.

שתפו את הילדים בקניות ובתכנון הארוחות

קחו את ילדיכם למסעות קניות בסופר ושתפו אותם בבחירת פירות וירקות. שוחחו על העדפותיהם ועודדו אותם לבחור במגוון תוצרת צבעונית. בנוסף לכך, אפשרו להם להציע מתכונים או לעזור בהכנת הארוחה. כשלילדים יש השפעה בתהליך קבלת ההחלטות, הם מרגישים מועצמים ונוטים יותר לאכול את מה שהם עזרו לבחור או לעשות.

 

 

היו יצירתיים בעיצוב הארוחות

הפכו את הפירות והירקות לצורות ודפוסים מושכים כדי להפוך אותם למפתים מבחינה חזותית. השתמשו בחותכני עוגיות כדי ליצור צורות כיפיות מאבטיח או להכין פרחי גזר או סדרו סלטי פירות צבעוניים בדוגמאות שובבות על הצלחת. לכידת תשומת הלב של ילדיכם בעזרת הצגה יצירתית של הפירות והירקות, כי היא יכולה לעורר את סקרנותם ולעודד אותם לנסות טעמים חדשים.

הגניבו ירקות למנות אהובות – שיטת הרובין הוד

לאכלנים בררנים, הגניבו ירקות לארוחות האהובות עליהם. הכינו מחית ירקות, כמו תרד או גזר, ושלבו אותם ברטבים, מרקים או מנות פסטה. קצצו דק ירקות וערבבו אותם עם בשר טחון במתכוני קציצות או המבורגרים. באמצעות שימוש בירקות באופן דיסקרטי במאכלים מוכרים, הילדים יכולים לצרוך חומרים מזינים חיוניים מבלי אפילו לשים לב לכך.

הכינו חטיפים בריאים זמינים

ודאו שמגוון פירות וירקות נגישים בקלות בביתכם. חתכו אותם מראש למנות בגודל ביס ואחסנו אותם במכלים נגישים בקלות במקרר. שמרו קערת פירות טריים על דלפק המטבח או על שולחן האוכל. כשחטיפים בריאים נמצאים בהישג יד, ילדים נוטים יותר לבחור בהם כשהם רעבים.

רעיונות נוספים לשימושכם

  • שיפודי פירות: חתכו פירות לגודל ביס ושימו על שיפודים. הגישו אותם כחטיף כיפי וצבעוני.
  • שייקים פירותיים: הכינו שייקים טעימים ומזינים באמצעות ערבוב פירות עם יוגורט או חלב ועלים ירוקים. תנו לילדיכם לבחור את הפירות האהובים עליהם.
  • מגוון צבעים: עודדו את הילדים לאכול קשת של פירות וירקות, והסבירו שצבעים שונים מספקים חומרים מזינים שונים ויתרונות לבריאותם. שוחחו על האופן שבו כל צבע מייצג קבוצה ייחודית של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
  • פירות וירקות אקזוטיים: הכירו לילדיכם פירות וירקות חדשים ומרגשים מתרבויות שונות. קחו אותם לחנויות מכולת אתניות או לשוקי איכרים כדי לגלות מגוון רחב של טעמים ומרקמים.
  • מאפי פירות: השתמשו בפירות שונים, כמו בננות, תפוחים או פירות יער, כדי להוסיף מתיקות ולחות טבעית למאפינס, פנקייקים או לחם תוצרת בית. בדרך זו, ילדים יכולים ליהנות מהפינוקים האהובים עליהם ועדיין לקבל את הטוב שבפירות.
  • פרפה פירות: צרו שכבות של פירות פרוסים, יוגורט וגרנולה כדי לקבל פרפה פירות טעים ומושך ויזואלית. תנו לילדיכם להתאים אישית את הפרפה שלהם עם הפירות והתוספות האהובים עליהם.
  • פירות וירקות כחטיפים: הציעו פירות וירקות כאפשרות לנשנוש לאורך כל היום. שמרו מקלות גזר, עגבניות שרי או ענבים בהישג יד לנשנוש מהיר וקל.
  • ארטיקים ביתיים: ערבבו פירות עם מעט מיץ פירות והקפיאו אותם בתבניות ארטיקים לקבלת פינוק מרענן ובריא. ילדים יאהבו ארטיקי הקרח הפירותיים האלה, במיוחד בימי הקיץ החמים.
  • למדו מיומנויות בישול בסיסיות: שתפו את ילדיכם במשימות פשוטות להכנת מזון, כגון שטיפה, קילוף או קיצוץ פירות וירקות. התנסות מעשית זו יכולה לעורר את התעניינותם ולגרום להם להיות מוכנים יותר לנסות את פירות עמלם.

לסיכום

עידוד ילדים לאכול פירות וירקות עשוי לדרוש קצת יצירתיות והתמדה, אבל היתרונות ארוכי הטווח לבריאותם הם יקרי ערך. באמצעות יישום טיפים וטריקים אלה, אתם יכולים להפוך את המסע לאכילה בריאה למסע מהנה. זכרו לשמש דוגמה, שתפו את ילדיכם בתהליך וצרו סביבה חיובית ומרתקת סביב פירות וירקות. עם סבלנות והתמדה, תוכלו לטפח הרגלי אכילה בריאים לכל החיים אצל ילדיכם.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות