חג הפסח כבר כאן ועמו יוצאים מהארון כלי האוכל החגיגיים, בעוד שהאווירה של הבית הנקי מתגברת והמתכונים הטובים והמוכרים כבר הופכים למעוררי תיאבון. בחג הפסח אפשר לשים דגש על צריכת ירקות ומאכלים טבעוניים בעיקר כדי להציע יותר אופציות עבור מי שבחר אורך חיים טבעני . אבל איזה מנות טבעוניות יהיו מעולות עבור שולחן החג? כמה דוגמאות בהמשך.

מי שכבר מתכנן את התפריט לארוחת חג הפסח, יכול להיות מאושר מכך שעם בוא האביב – כבר להנות מפריחות מרהיבות וצמחים שצומחים בכול מקום ומספקים הכנת מאכלים טבעוניים מעולים. אז איזה מנות טבעונית יש לחג? הנה 5 מנות מעולות:

מרק קובה טבעוני

עלי הסלק או עלי תרד שצומחים פרא בעיקר בהרים, יעניקו טעם עז כאשר תוסיפו אותם בתוך מרק קובה סלק. את המרק אפשר להכין ללא בשר. כמו כן ניתן להכין כופתאות מקמח מצה ללא ביצים, ועם בצל קצוץ ופטריות.

סלט פרחי חרדלים

בעונת האביב שמבשרת את בואו של החג, אפשר לקטוף פרחי חרדלים ולהכניס אותם אל תוך סלט ירקות קצוץ ועשיר בטעמים. את הסלט מכינים מעלי ירוקים מסוגים שונים כמו רוקט, פטרוזיליה, סלרי, עלי חובזה וכמובן פרחי חרדל קצוצים ושטופים היטב. כדי להמתיק את הסלט, ניתן להוסיף אגוזים וחמוציות ורוטב חרדל בדבש לטעם מתקתק.

לקראת פסח 5 מנות טבעוניות מומלצות לליל הסדר - עידן בן אור

קציצות חובזה

בתקופת הצנע שהתרחשה כמעט מיד לאחר הקמת המדינה, הכינו תושבים ישראל קציצות חובזה טעימות שנועדו לספק את כל המרכיבים שיש בבשר. לקראת האביב מתמלאת הארץ בעלי חובזה ענקיים מעולים עבור הכנת קציצות. בכך אפשר או להכין קציצות חובזה מעלי החובזה שכבר פורחים בכל מקום וזמינים לקטיפה. את הקציצות מחממים במים רותחים, מסננים ומוספים להן קמח מצה מים ותבלינים. לאחר מכן יוצרים קציצות ומטגנים בשמן זית.

מנות כרוב

בחג הפסח אפשר להכין מנות כרוב שמרקמן ממש כמו של בשר – לכן הן משביעות וטעימות. עבור שולחן החג אפשר להכין מעדנים מכרוב ניצנים שהורתח במים וטובל עם שום כתוש מלח ושאר תבלינים לפי הטעם האישי. בחג הפסח יש המון שומים במרכולים ובשווקים לכן כדאי לנצל את העונה כדי להכין כרובים מתובלים בשום. גם כרוב בוק צ'וי יהיה מושלם עם שום ומלח אפוי בתנור, או פשטידת ברוקולי מוקרמת אפויה עם שמנת לבישול.

פטריות מטוגנות בקמח מצה

מרבית הטבעונים יודעים כי פטריות מהוות תחליף נהדר לבשר. הן בשרניות וסופגות כל טעם בצורה נפלאה. בחג הפסח אפשר למלא פטריות גדולות (לאחר הסרת הרגל של הפטרייה וריקון "הבשר" מתוכה) בגבינות אהובות שרוסקו למחית. לאחר המילוי יש לטגן בשמן עמוק את הפטריות הממולאות בביצה ובקמח מצה את הפטריות. בכך אפשר להעמיס את שולחן החג במגוון מנות טבעוניות, טעימות מפנקות ומנצחות.

כדאי לקרוא: מארחים? כך תכינו סלטים קלים וטעימים!