לטיפול נכון בבשר יש חשיבות עצומה מבחינת התוצר הסופי. בכדי לסייע לכם להכין את הבשר המושלם, בחרנו להציג את מיטב הטיפים של הקצבים כמו גם קרניבורים לגבי טיפול בבשר – החל משלב הרכישה ועד לעשייה, לטובת יצירה של ארוחת בשר משובחת.
טיפול בבשר: הטיפים שכל בשלן צריך להכיר
בין אם אתם משקיעים ברכישה של בשר איכותי אצל קצביה יוקרתית ובין אם מדובר בבשר אותו קניתם בסופר, יש חשיבות עצומה לטיפול נכון בבשר עוד בשלב הרכישה. ראשית כל, רצוי תמיד לבצע רכישה של בשר טרי ולבקש מהקצב לחתוך ולנקות אותו לפני שהוא מגיע אליכם ארוז. שימו לב כי הצבע של הבשר הוא אדמדם וכי השומן הוא בצבע לבן ובהיר. נוסף לכך, גם לריח של הבשר יש משמעות – הריח צריך להיות נעים ואם הבשר נודף ריח חזק, יכול להיות שלא מדובר בבשר טרי, ועל כן אל תחששו לגעת, להריח ולבחון את הבשר לפני שאתם רוכשים אותו.
רכישה דרך מקום מוכר
הטיפ של מומחים לבשר כולל קודם כל והכי חשוב את המקום ממנו את הבשר. עדיף תמיד לבצע רכישה דרך מקום מוכר המעניק לכם גם חווית שירות מצוינת וגם נתחי בשר טריים. כך לדוגמה, ניתן לבצע רכישה של בשר איכותי מבית "מעדני גורמה" בעלות כספית אטרקטיבית ועם שימת דגש על משלוח מהיר המאפשר לכם לחסוך את הזמן ולקבל את הבשר כאשר הוא ארוז וטרי.
בדיקת טמפרטורת הבשר
לטמפרטורה של הבשר יש חשיבות גדולה מבחינת אופן ההכנה. במידה והחלטתם להקפיא את הבשר, הפשירו אותו כחצי שעה לפחות מראש, בתוך המקרר. כמו כן, בדקו כי בתהליך ההפשרה לא נותרו בו. כל נוזל שנותר בבשר עשוי להעכיר על טעמו ולהפריש את הנוזלים לתוך התבשיל עצמו, ועל כן הטיפול עצמו צריך להתבצע בצורה מדויקת עד אשר הבשר מגיע לטמפרטורה מדויקת בתוך המקרר, ואם אפשר במגירה התחתונה. דבר חשוב עליו יש להקפיד הוא גם הטיפול הפרטני בנתחים עצמם, וזאת בשל העובדה כי הנתחים העבים יותר פחות רכים ולכן אינם מתאימים לבישול קצר. התאימו את עצמכם לסוג הנתח מבחינת הטיפול המוקדם, כולל בדיקת טמפרטורה באמצעות צג חשמלי אותו ניתן להחדיר לנתח הבשר לפני הבישול.
טעויות שכל אחד עושה בעת טיפול בבשר
טיפ חשוב שאותו צריך לזכור הוא לא לשטוף את הבשר לפני שמתחילים לבשל אותו. למעשה, בשר טרי הוא הסטרילי ביותר ועל כן שטיפה במים עלולה להוביל לאי יכולת לספוג את הנוזלים של הבישול כמו גם להעכיר את הטעם של הבשר. שימו לב כי אתם לא משאירים את הבשר יותר משעתיים בחוץ, מאחר והוא והחיידקים המצויים בתוך הבשר עלולים לשגשג ובכך להוביל לבעיות בריאותיות, כמו קלקול קיבה. טעות נוספת היא למהר ולהגיש את הבשר מיד לאחר העשייה. ישנם נתחים שצריכים לנוח לפני ההגשה, ועל כן לפני שאתם ממהרים לטפל בבשר בדקו מול הקצב לגבי אופן הטיפול אך גם לגבי אופן ההגשה. במידה ואתם מתלבטים, היכנסו לקבוצות של חובבי בשר ברשתות החברתיות, לצורך קבלת טיפים לגבי הגשת הנתחים.
שמירה על היגיינה
חלק מהותי מטיפול בבשר נוגע לשמירה על היגיינה. בתהליך של ניקוי הבשר והכנתו, עדיף להשתמש בכפפות חד פעמיות. נוסף לכך, שטפו את הידיים לפני, במהלך ולאחר הבישול, והקפידו לבדוק כי המשטחים שאתם עובדים עליהם נקיים וסטריליים. לסיכום, טיפול בבשר החל משלב הרכישה ועד להגשה הוא חיוני ואף יעשה את ההבדל בין ארוחה משובחת לבין ארוחה מבוזבזת.