מארחים? כך תכינו סלטים קלים וטעימים!

ישנן סיבות רבות לאירוח ביתי, בין אם מדובר ביום הולדת, מסיבת אירוסין או אפילו ארוחת ערב משותפת. המשותף לכולן הוא שעליכם להתארגן מראש לקראת בוא האורחים ולדאוג לשולחן מאכלים עשיר. בכדי להעניק לאורחים שיגיעו אליכם חוויה קולינרית איכותית, תוכלו להכין להם מגוון מאכלים ייחודיים וסלטים בטעמים שונים. אספנו לכם כמה מתכונים נהדרים לאירוח ביתי:

סלטים

סלט עלי חרדל

מצרכים: חסה | עלי חרדל | שמן זית | יוגורט | לימון | תבלינים

אופן ההכנה: שטפו היטב את עלי החרדל ואת החסה ולאחר מכן קצצו אותם. כעת הוסיפו את היוגורט, הלימון, שמן הזית והתבלינים וערבבו היטב. ניתן לפזר מלמעלה אגוזים גרוסים. ניתן להגיש לצד ירקות ולחם.

 

סלט חסה בסגנון אסייתי

מצרכים: חסה | פטריות | עגבניות שרי | סויה | סילאן | טריאקי | לימון

אופן ההכנה: יש לשטוף את עלי החסה היטב ולאחר מכן לייבש אותם. בתום הייבוש חתכו את החסה לרצועות ארוכות. את עגבניות השני והפטריות ניתן להוסיף בשלמותם או כפרוסות. בכדי להכין את הרוטב יש לשים כף סויה, כף טריאקי, כף סילאן ומעט לימון סחוט. ערבבו את כל המרכיבים יחדיו ולאחר שיהפכו לרוטב אחיד שפכו על הירקות. לסיום ניתן לפזר אגוזים, חמוציות וגרעינים מעל.

 

סלט גזר חריף

מצרכים:  גזרים | שיני שום | לימון | פלפל חריף | תבלינים

אופן ההכנה: קלפו את הגזרים וגרדו אותם בפומפייה או לחילופין תוכלו לקצוץ אותם לחתיכות קטנות. את הפלפל החריף יש לקצוץ לתוך קערה תוך הקפדה שהכמות אינה תפגע בטעמו של הסלט, לאחר מכן ניתן לכתוש את שיני השום ולערבב יחדיו את כל המרכיבים. הוסיפו את הלימון ותבלו את הסלט לפי טעמכם.

סלטים

 

סלט עלים וגבינות

מצרכים: חסה | עלי בייבי | עלי חרדל | בצל סגול | לימון | שמן זית | גבינות לטעמכם (בולגרית, צפתית, רוקפור וכו').

אופן ההכנה: שטפו היטב את עלי הבייבי, עלי החרדל והחסה וחתכו אותם לרצועות לתוך קערה גדולה. הוסיפו רצועות בצל סגול וערבבו היטב את כל הירקות. פזרו מעל את הגבינות שרכשתם ותבלו בלימון, שמן זית ותבלינים נוספים בהתאם לטעמכם.

סלט ירוק

מצרכים: פטרוזיליה | כוסברה |סלרי | נענע | שמיר | אגוזי מלך | בוטנים | חמוציות | שמן זית | לימון | תבלינים

אופן ההכנה: שטפו היטב את כל העלים בקערה רחבה והשרו אותם במי מלח למשך כמה דקות. לאחר מכן יש לשטוף את הירק ולקצוץ אותו עד לכדי תערובת אחידה. את הבוטנים ואגוזי המלך ניתן לקצוץ או לשים בצורתם השלמה בתוך הקערה, כמו כן יש להוסיף את החמוציות. תיבול הסלט יהיה באמצעות לימון סחוט, כף שמן זית ותבלינים לפי הטעם (עדיף שלא להפריז בתיבול ולהשתמש רק במלח ופלפל). ערבבו את הסלט היטב והכניסו למקרר בכדי שכל הטעמים יספגו האחד בשני.

 

הסלטים הללו יהוו עבורכם את מנות הפתיחה באירוח, לאחריהן תוכלו להגיש את שלל המאכלים האהובים עליכם, בין אם תבחרו באירוח חלבי או באירוח בשרי. נסו גוון בטעמים ובמאכלים במנות השונות שתכינו, כך תאפשרו לאורחים שלכם ליהנות מחוויה קולינרית ייחודית ומעניינת.

נגישות