רוצים ליהנות מסלט עשיר ומשביע? הינה מתכונים לסלטים טעימים

היום, כשכולם מחפשים דרכים להכניס אוכל בריא ומזין לתפריט היומי, סלטים הפכו להיות הרבה יותר מסתם תוספת קטנה לצד הארוחה, וזהו כבר לא סוד שסלט יכול להיות ארוחה מלאה ומשביעה שנותנת לגוף את כל מה שהוא צריך. הסלט יכול להכיל חלבונים, פחמימות, שומנים בריאים וכמובן המון ויטמינים ומינרלים. הינה כמה מתכונים שיעזרו לכם להכין סלטים טעימים ומיוחדים שישדרגו את הארוחות שלכם ויהפכו אותן לחוויה קולינרית אמיתית.

סלט קינואה ים תיכוני

מרכיבים

  • כוס קינואה שבושלה והתקררה
  • עגבניות שרי חתוכות לחצי
  • מלפפון קטן חתוך לקוביות קטנות
  • בצל סגול קצוץ
  • זיתי קלמטה שחורים
  • גבינת פטה מפוררת
  • עלי בזיליקום טריים קרועים
  • שמן זית איכותי
  • לימון סחוט טרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מבשלים את הקינואה לפי ההוראות שעל האריזה ונותנים לה להתקרר לגמרי. אחרי שהקינואה התקררה, שמים בקערה גדולה את כל הירקות החתוכים ומערבבים עם הקינואה, מוסיפים את הפטה המפוררת ואת הזיתים השחורים, יוצקים מעל שמן זית ומיץ לימון טרי ומתבלים במלח ופלפל. בסוף, מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומגישים. הסלט מעולה כארוחה קלה או כתוספת לארוחה גדולה יותר.

סלט טבולה מועשר

מרכיבים

  • בורגול דק
  • פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • נענע טרייה
  • בצל ירוק
  • עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • מלפפון חתוך לקוביות קטנות
  • גרגירי רימון
  • שקדים קלויים
  • מיץ לימון סחוט
  • שמן זית איכותי

אופן ההגשה

הסלט הזה טעים במיוחד כשמגישים אותו עם לחם או מאפה טרי לצדו, ואם אתם גרים ליד מודיעין, אתם יכולים למצוא מגוון רחב של מאפים טריים במאפיית שיבולת השרון במודיעין, כי המאפייה מציעה לחמים ומאפים שמתאימים בדיוק להגשה עם הסלט הזה.

סלט עדשים וירקות קלויים

מרכיבים

  • כוס עדשים שחורות
  • בטטה חתוכה לקוביות
  • גזר חתוך לפרוסות
  • פלפל אדום חתוך לחתיכות
  • בצל סגול פרוס לרצועות דקות
  • שיני שום כתושות
  • תיבול איטלקי
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי
  • אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה

מבשלים את העדשים במים רותחים עד שהן מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן. בינתיים, מסדרים את כל הירקות החתוכים בתבנית, מזלפים מעל שמן זית ומפזרים את התיבול האיטלקי, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וקולים במשך כ-25 דקות עד שהירקות משחימים קצת ומתרככים. מערבבים בקערה גדולה את העדשים המבושלות עם הירקות הקלויים החמים, מתבלים בחומץ בלסמי לפי הטעם ומפזרים מעל את אגוזי המלך הקצוצים. אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

 

סלט עשיר

 

סלט אסייתי עם אטריות סובה

מרכיבים

  • אטריות סובה (מבושלות)
  • גזר טרי מגורר
  • מלפפון חתוך לפסים דקים
  • נבטי מונג (נבטים סיניים)
  • בצל ירוק קצוץ דק
  • עלי כוסברה
  • בוטנים גרוסים
  • לרוטב: רוטב סויה, שמן שומשום, חומץ אורז וג'ינג'ר טרי מגורר

אופן ההכנה

מבשלים את אטריות הסובה לפי ההוראות על האריזה ושוטפים אותן במים קרים. מערבבים בקערה גדולה את האטריות עם כל הירקות והנבטים, מכינים את הרוטב בקערה קטנה ומערבבים את כל המרכיבים יחד. בסוף, מפזרים מעל את הבוטנים הגרוסים ועלי הכוסברה. המנה מוכנה להגשה והיא טעימה במיוחד כשהיא קרה או בטמפרטורת החדר.

סלט חלבונים עשיר

מרכיבים

  • רצועות חזה עוף צלוי
  • ביצים קשות
  • עלי חסה טריים מכל הסוגים שאוהבים
  • אבוקדו בשל
  • עגבניות טריות
  • מלפפונים ירוקים
  • תירס מתוק
  • גרעיני דלעת קלויים לתוספת פריכה

אופן ההכנה

מסדרים את עלי החסה בתחתית קערה גדולה. מוסיפים מעל את הירקות החתוכים, פורסים את העוף לרצועות ומפזרים אותו בקערה יחד עם הביצים הקשות החתוכות. מתבלים בשמן זית טרי ומיץ לימון סחוט, ולסיום, מפזרים את גרעיני הדלעת הקלויים מעל. זהו סלט פשוט להכנה, מזין ועשיר בחלבונים שמתאים לארוחה מלאה.

סלט שוק צבעוני

מרכיבים

  • חציל קלוי בתנור או על האש
  • פלפלים בכמה צבעים (אדום, צהוב, כתום) קלויים
  • בצל סגול חתוך דק
  • עגבניות שרי קטנות בצבעים שונים
  • זיתים ירוקים בלי חרצנים
  • גבינת חלומי חתוכה לקוביות ומטוגנת עד להשחמה
  • תערובת פיצוחים קלויים (שקדים, אגוזי מלך או גרעיני דלעת)
  • פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • לתיבול: שמן זית איכותי, מיץ לימון טרי, אבקת סומק אדומה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

מתחילים בקליית החציל והפלפלים, אפשר בתנור או ישירות על האש, עד שהקליפה משחימה, ואז מקלפים אותם ופורסים לרצועות דקות. במחבת חמה מטגנים את קוביות החלומי עד שהן מזהיבות ומקבלות צבע יפה. מערבבים בקערה גדולה את כל הירקות החתוכים עם החלומי והפיצוחים, מוסיפים את התיבול ומערבבים. מגישים מייד כשהסלט עדיין קצת חמים או בטמפרטורת החדר.

לסיכום

סלט יכול להיות הרבה מעבר לתוספת בצד הצלחת. כשמכינים סלט עשיר ומגוון, הוא הופך לארוחה שלמה ומספקת שנותנת לגוף את כל מה שהוא צריך. אפשר לשלב בו חלבונים, פחמימות, שומנים בריאים וויטמינים, והכול בצלחת אחת טעימה ומרעננת. המתכונים האלה הם רק דוגמה קטנה למגוון העצום של שילובים וטעמים שאפשר ליצור בסלט. אז, בפעם הבאה שאתם מכינים ארוחה, כדאי לנסות אחד מהסלטים האלה, כי הם יפתיעו את כולם בטעמים העשירים והמשביעים שלהם.

נגישות