לכבוד המלכה: 5 מנות מזינות וטעימות לארוחת השבת

יום שבת הוא יום של הפוגה והתבוננות, וזה לא משנה אם אתם מסורתיים, דתיים או חילוניים – כולם אוהבים את יום שבת מאחר שהוא מאפשר לנו לנוח מהשבוע שהיה, ולאגור כוחות לקראת השבוע שיבוא. ומה בכל הנוגע לארוחת השבת? לכל משפחה יש העדפות שונות לסעודה, אבל יש בינינו אנשים הרוצים לקבל את שבת המלכה במלוא ההוד וההדר, ובו בזמן ליהנות מארוחה שהיא לא רק טעימה אלא גם בריאה. מחפשים מתכונים בריאים לסעודת השבת? המשיכו לקרוא!

  1. חלה מחיטה מלאה

קמח מלא: שדרוג מזין

באופן מסורתי, חלה היא מוצר חובה לכל סעודת שבת. שימוש בקמח מלא במקום הקמח הלבן הרגיל, יכול לאפשר לכם להוסיף טוויסט מזין למאכל בסיסי זה. קמח מלא שומר על הסובין והנבט, ומספק יותר סיבים, ויטמינים ומינרלים.

  • התחילו עם תערובת של מים חמים, סוכר ושמרים. הניחו לה לשבת עד שהיא הופכת לקצף.
  • ערבבו קמח מלא, שמן זית, ביצים ומלח בקערה נפרדת.
  • מערבבים את שתי התערובות ולשים עד לקבלת בצק חלק.
  • מניחים לבצק לתפוח, מעצבים אותו לצמות ואז אופים עד להזהבה.
  1. סלט טבולה קינואה

תוספת עתירת חלבון

טאבולה הוא סלט מזרח תיכוני מרענן העשוי בדרך כלל מבורגול חיטה. אבל אם תחליפו את הבורגול בקינואה, תעשירו את הסלט בחלבון.

  • מבשלים קינואה לפי הוראות האריזה ומניחים לה להתקרר.
  • מערבבים עגבניות קצוצות, מלפפון, פטרוזיליה, נענע ובצל ירוק.
  • מזלפים רוטב משמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
  1. סלמון אפוי עם שמיר ולימון

תענוג מלא אומגה-3

דגים תמיד היו בחירה פופולרית לסעודת שבת, וסלמון עשיר במיוחד בחומצות שומן אומגה 3, שהן נהדרות לבריאות הלב. אם אתם מתעדכנים בזמני כניסת השבת באתר כיפה, תוכלו לתכנן את הזמן מראש כך שתקנו דגים טריים לפני השבת ותספיקו להכין את המנה. מנה זו דורשת מאמץ מינימלי אך מספקת טעם מקסימלי.

  • מתבלים פילה סלמון במלח, פלפל ומעט שמיר טרי קצוץ.
  • מניחים מעל פרוסות לימון ועוטפים כל פילה בנייר אפייה או בנייר כסף.
  • אופים בתנור עד שהסלמון מתפורר בקלות עם מזלג.

  1. ירקות צלויים עם זעתר

ירקות עשירים בנוגדי חמצון

ירקות מזינים באופן טבעי, אך צלייתם מעצימה את טעמם. תיבול בזעתר, תערובת תבלינים מזרח תיכונית, מוסיף עומק וטעם ייחודי למנה.

  • בחרו תערובת של ירקות צבעוניים כמו גמבה, קישואים וגזר.
  • הוסיפו שמן זית, זעתר, מלח ופלפל.
  • צולים בתנור עד שהירקות רכים ומקורמלים מעט.
  1. כדורי תמרים ואגוזים

מתיקות טבעית

לסיים את הארוחה עם משהו מתוק זו מסורת. תמרים הם מתוקים באופן טבעי, ובשילוב עם אגוזים, מציעים אפשרות קינוח טעימה ובריאה.

  • ערבבו בפולסים תמרים, שקדים ואגוזי מלך במעבד מזון עד ליצירת תערובת דביקה.
  • גלגלו אותם לכדורים וצפו אותם בקוקוס מיובש או באבקת קקאו.
  • יש לשמור בקירור כדי למצק אותם לפני ההגשה.

טיפים לארוחת שבת מזינה

  • רכיבים מלאים: בחרו תמיד ברכיבים מלאים ולא מעובדים. הם שומרים יותר על ערכם התזונתי ונוטים להיות נטולי תוספות סוכר ושומנים לא בריאים.
  • איזון: ודאו שבכל מנה יש איזון טוב של חלבון, שומנים בריאים ופחמימות מורכבות.
  • אל תשכחו לשתות: כדאי ללוות את הארוחה עם מים או תה צמחים. הימנעו ממשקאות ממותקים שעלולים להוסיף קלוריות מיותרות.
  • עשבי תיבול טריים: השתמשו בעשבי תיבול טריים לא רק בגלל הטעם אלא גם בגלל היתרונות הבריאותיים שלהם. לדוגמה, פטרוזיליה עשירה בויטמינים A ו- C.
  • אכילה מודעת: התענגו על כל ביס, תיהנו מחברתכם ואמצו את רוח השבת.

לסיכום

סעודת השבת היא לא רק אוכל, היא גם זיכרונות ומסורות שמתעוררים לחיים עם כל ביס. אנחנו בטוחים שאחד המתכונים לעיל יסייע לכם בהכנות לקראת ארוחת השבת הבאה שלכם. בתיאבון, ושבת שלום!

נגישות